ارجوكم عند مغادرة الصفحة استغفروا الله وادعوا الى بظهر الغيب
يسعدنى تشريفكم لمدونتى البسيطة وبصمتك لن تضرك لكنها تضيف الى

الاثنين، 18 مارس، 2013

البط الدمياطى

منيو اليوم البط الدمياطى ورز بالكبد والقوانص 
المقادير بطة ويفضا تكون مرجان او سودانى -كيلو بصل مفروم -ملح فلفل كمون سمن او زبدة زبيب 
الطريقة 
نغسل البط جيدا بالدقيق والملح والخل والليمون ثم نقوم بحشوه بالبصل بعد تتبيله بالملح والليمون والفلفل والكمون وقطعة من السمن ثم نقوم بتشويحه فى ورق لورا وجوزة الطيب والمسنكة والحبهان ونتلاكه حتى يستوى تمام وطبعا مدة السوى على حسب حجم البطة بعد ذلك ناخذ الكبدة والقوانص ونقطعهم قطع صغيرة ونضع معهم قطعة من الزبد او السمن ونضيف اليهم قرفة وفلفل اسود ونقلبهم وننزل عليهم بالرز ونضيف الشوربة ومعهم ليمون ونترك الرز يستوى فى الاثناء دى بنقوم بتحمير الزبيب والبصل واذا كان لديك لوز نحمره كمان وبعد الانتهاء من الرز نضيف على الوجه الزبيب باللوز اما البطة بعد ذللك ندهنها بعصي البرتقال او الليمون او الزبدة وندخلها تحت الشواية حتى تتحمر وصحة وعافية

هناك تعليقان (2):

  1. تسلم ايدك :)
    جميله

    بس كده جوعتينا

    ردحذف
  2. تسلمى ياقمر يلا جربى وقوللى

    ردحذف